editură digitală

PRACTIC

Salate pentru fiecare zi

Ioana Maroșan

Salatele nu pot constitui niciodată erori nutriţionale. Uşoare, ele mustesc de minerale, vitamine şi nutrienți indispensabili. Se pot asocia cu toate alimentele şi se adaptează tuturor gusturilor. Indiferent că afară e frig sau cald, nu există anotimp în care salatele să nu fie binevenite. Cu alte cuvinte nu puteți da greș cu o salată bine pregătită.

Aflați din cele peste 100 de rețete care sunt cele mai bune combinații de ingrediente, care uleiuri se potrivesc cel mai bine si ce mirodenii să folosiți pentru a obține o salată gustoasă!

Rețete de post, rețete sănătoase

Bogdan Alexandru Groza

„Ești ceea ce mănânci!” - Anonim

Am cules în această cărticică de la cunoscuți și buni prieteni mai mult de 100 de rețete sănătoase pe care suntem bucuroși să vi le împărtășim. Încercați roșiile umplute cu ciuperci, legumele la cuptor cu ulei de măsline și rozmarin, tocănița de ardei copți dar și dovleceii cu paste și migdale!

Dorind să fim exacți în privința originii lor, le-am numit „rețete de post” pentru că intuiția detoxifierii periodice a apărut cu mult timp înaintea nutriționiștilor și a specialiștilor în detox.

Sperăm că încercându-le veți descoperi sau redescoperi plăcerea de a găti și de a trăi sănătos.

Mic dicționar de expresii clasice

amalgama

Dicţionarul grupează locuţiunile şi expresiile esenţiale folosite cel mai frecvent în vorbire şi în operele literare. El se adresează elevilor, studenţilor, profesorilor, traducătorilor, specialiştilor din diferite domenii, dar şi celor care vor să-şi construiască o cultură generală solidă.

Explicaţiile clare, accesibile, desluşirea corectă a sensurilor, însoţită de exemple, scot în evidenţă înţelesul cu care locuţiunile şi expresiile au fost folosite iniţial şi utilizarea lor modernă.

O serie de note întregeşte bagajul de cunoştinţe transmis de fiecare expresie în parte, precizând contextul sau autorul.

editura @ amalgama . ro