editură digitală

AVENTURĂ

O dramă în Livonia

Jules Verne

În acest roman aproape necunoscut, scris spre sfârşitul vieţii, Jules Verne se inspiră probabil din romanele lui Dostoievski, Gogol şi Tolstoi şi îşi situează intriga (poliţistă, lucru destul de rar la Jules Verne) în Rusia de la sfârşitul secolului al XIX-lea, în Livonia, regiune care cuprindea la acea vreme Letonia şi Estonia.

În noaptea de 13 spre 14 mai 1876, în apropiere de Riga, hanul Crucea Ruptă este teatrul unui asasinat îngrozitor şi inexplicabil, victima fiind găsită într-o cameră închisă pe dinăuntru. Acţiunea se derulează pe fondul rivalităţii dintre etniile slave şi germanice, care se înfruntă pentru câştigarea apropiatelor alegeri.

Scris spre a fi publicat în episoade, toate capitolele romanului O dramă în Livonia se sfârşesc cu o mică lovitură de teatru, ca să stârnească dorinţa de a citi urmarea.

Un roman captivant, cu o atmosferă ireală pe alocuri, în care Jules Verne denunţă mecanismul infernal care face dintr-un nevinovat victima unei erori judiciare.

Masca neagră

Xavier de Montépin

Printre cele trei sute cincizeci de romane ale lui Xavier de Montépin (1823-1902), Masca Neagră se detaşează net prin subiectul bazat pe realităţile timpului evocat, autorul reuşind să descrie cu o mare măiestrie o pagină eroică din istoria zbuciumată a regatului Franţei.

Acţiunea trepidantă şi plină de suspans, scenele de luptă, farmecul povestirii, aventurile uluitoare prin care trec eroii au contribuit la faima mondială pe care şi-a câştigat-o printre operele genului.

Masca Neagră este un adevărat roman-cult pentru toţi cei care iubesc misterul, dragostea şi aventura.

Zingara

Charles Deslys

În Franţa regelui Ludovic al XIV-lea, aflat la apogeul strălucirii şi în splendoarea gloriei sale, în Parisul care în secolul al XVII-lea era capitala incontestabilă a Europei, aveau loc totuşi şi întâmplări pe cât de macabre, pe atât de ciudate. O serie de dispariţii misterioase îi îngrozeau pe toţi parizienii.

Multiplele relaţii dintre personaje, care ne poartă de-a lungul a câtorva decenii de istorie şi aventură, fac din acest roman unul clasic şi modern în acelaşi timp.

Un roman în care suspansul şi răsturnările de situaţie sunt pe primul plan.

O înfruntare teribilă între bine şi rău, între dragoste şi ură.

Căpitanul Simon

Paul Féval

Autor a peste 200 de volume (Misterele Londrei, Cocoşatul, Lupul alb etc., etc), dintre care multe romane populare apărute sub formă de foileton, Paul Féval s-a bucurat de un succes considerabil în timpul vieţii, la fel de mare ca al celebrilor Honoré de Balzac şi Alexandre Dumas.

În Căpitanul Simon, roman mai puţin cunoscut cititorilor noştri, autorul zugrăveşte în culorii vii, cu talentu-i obişnuit, folosind suspansul şi ironia fină, epoca clocotitoare a duelurilor şi a dueliştilor. O intrigă abilă, însoţită de toate răsturnările de situaţie şi personajele nebune şi nebunatice ale unui veac aproape legendar.

O carte surprinzător de frumoasă, pe care editura Amalgama v-o oferă pentru prima dată în limba română în format eBook.

editura @ amalgama . ro