Arthur Schopenhauer:
„Muzica, fiind cea mai puternică dintre toate artele, este capabilă, singură, să umple complet spiritul care îi este accesibil.”
„Un om de spirit, în singurătate absolută, găseşte în propriile-i gânduri şi în propria-i fantezie cu ce să se amuze în mod plăcut, în timp ce fiinţa mărginită va varia zadarnic petrecerile, spectacolele, plimbările şi amuzamentele, căci nu va reuşi să alunge plictiseala care o chinuie.”
„Timpul este un dispozitiv al creierului care îi conferă existenţei noastre totalmente iluzorii şi lucrurilor o aparenţă de realitate prin intermediul duratei.”
„A nu merge la teatru e ca şi cum ţi-ai face toaleta fără oglindă.”
Friedrich W. Nietzsche:
„Cine se ştie profund se străduieşte să fie clar; cine vrea să pară profund în ochii mulţimii se străduieşte să fie încâlcit. Căci mulţimea consideră profund tot ceea ce nu poate vedea până la fund: îi e foarte teamă să nu se înece!”
„Ce puţin lucru îi trebuie fericirii! Sunetul unui cimpoi. Viaţa fără muzică ar fi o eroare, o corvoadă istovitoare, un exil.”
„Şi mica şi marea fericire au fost create de ceva: puterea de a uita sau, ca să mă exprim savant, facultatea de a simţi, cât timp durează fericirea, într-un mod neistoric.”
„Omul cunoaşte lumea în măsura în care se cunoaşte; profunzimea ei i se dezvăluie în măsura în care se uimeşte el însuşi de propria-i complexitate.”
Dao De Jing - Cartea Căii și a Virtuții este unul dintre cele mai traduse, comentate și analizate texte scrise. Greu de definit și clasificat, Dao De Jing se adresează în aceeași măsură individului dar și societății în căutarea armoniei, iar lectura însoțită de reflecție este punctul de plecare al unei transformări profunde.
Dacă Socrate ar fi trăit azi sub numele de John/Jean/Ion și procesul său ar fi fost intens mediatizat, poate că nu ar mai fi fost condamnat la moarte. Dar ar mai fi fost găsit vinovat?
„Dar a sosit momentul să ne despărţim, eu să mor, voi să trăiţi. Care dintre noi va avea o soartă mai bună? Numai zeul ştie.” Platon - Apărarea lui Socrate
Lucrarea conține o notă biografică despre viața lui Platon, o prezentare a contextului social și politic și o scurtă analiză a Apărării lui Socrate.
Arta războiului - scrisă acum 2000 de ani a devenit manualul de referință al oricărui strateg. Expunerea aforistică și analiza pătrunzătoare a tuturor factorilor care influențează orice mișcare strategică extinde câmpul de relevanță al acestei lucrări de la teoria militară la știintele politice și management. Aplicate corect, principiile prezentate de Sun Tzu pot însemna diferența dintre succes și eșec.
Dacă ați fost vreodată interesați de modul în care este obținută și menținută puterea, de resorturile intime ale acesteia dar și ale obedienției, atunci Discurs despre servitutea voluntară poate fi primul pas în aflarea răspunsurilor și primul pas pe calea eliberării.
În cei 465 de ani de la apariție, eseul a ajuns să fie unul din textele de referință pentru științele politice fiind o analiză lucidă a puterii, a mijloacelor de propagandă și a supunerii aproape inconștiente a majorității. O majoritate ignorantă fața de poziția ei dar și față de fragilitatea poziției oricărei forme de putere, căreia Étienne de la Boétie îi spune: „Fiți hotărâţi să nu mai slujiţi şi veţi fi liberi! Nu vă cer să-l îmbrânciţi, să-l dărâmați, ci doar să nu-l mai susţineţi, şi îl veţi vedea precum un colos căruia i-a fost distrus postamentul, prăbuşindu-se sub propria greutate."
„Istoria întregii societăţi, până în zilele noastre, nu a fost decât istoria luptelor de clasă.” așa începe poate cel mai influent manifest politic scris vreodată.
Citită și citată, comentată și ridicată la rang de „biblie politică”, această lucrare rămâne, la peste 150 de ani de la data apariției, curios de actuală.
Pe lângă Manifestul Partidului Comunist, prezenta ediție digitală conține o scurtă prezentare a celor doi autori, K. Marx și F. Engels, a contextului cultural, politic și economic în care a fost scris Manifestul, dar și alte două lucrări: Principiile comunismului de F. Engles și Statutul Ligii Comuniștilor.
Această versiune electronică este o nouă traducere a celebrei lucrări Principele de Niccolò Machiavelli care apare pentru prima dată în format eBook în limba română.
Editura amalgama adaugă în această ediţie alte două texte ale celebrului autor, inedite în limba română, care vor face deliciul cititorilor. Pe lângă Il Principe suntem siguri ca vă veți bucura și de Belfagor arcidiavolo - „Foarte distractiva poveste a diavolului care și-a luat nevastă”.
Pentru prima dată în limba română. Doar în format electronic.
Arta războiului prin 36 de stratageme este o lucrare misterioasă. Legenda spune că o cărticică provenind din mediul societăţilor secrete antimanciuriene de la sfârşitul dinastiei Ming, pe care o folosesc toate ediţiile, exegezele şi traducerile moderne, a fost, după o lungă pauză, redescoperită în 1941, la un librar din China de Nord fiind considerată continuarea Artei razboiului a lui Sun Tzu.
Acest manual poate să fie util în toate situaţiile de conflict cărora fiecare dintre noi trebuie să le facă faţă.